Dijlevalleiroute

De Dijlevalleiroute is een prachtige fietsroute gelegen op het fietsknooppuntennetwerk tussen twee pareltjes van steden (Mechelen – Leuven). Je fietst vele kilometers op de autovrije jaagpaden van de Dijle en het Kanaal Leuven-Dijle, een van de oudste in België. Je passeert de vijf authentieke sluizen in TIidonk, Kampenhout, Boortmeerbeek, Battel en het Zennegat, waarvan hun omgeving telkens beschermd is. Je fietst eveneens langs het Belevingscentrum ’14-’18 in TIidonk en je passeert het geboortehuis van Jozef De Veuster (Pater Damiaan) in de deelgemeente Ninde, dat fungeert als Damiaanmuseum. De route die we je hier aanbieden is 57 km lang. Onze B&B situeert zich tussen knooppunt 54 en 80.

De 8 van Zemst

De 8 van Zemst is een route in de vorm van een platte 8. De totale afstand is 54km, met een Westelijke lus doorheen Zemst­Laar en Eppegem en een oostelijke lus doorheen Hofstade en Elewijt. Tussen het centrum van Eppegem en de Schranshoeve overlappen beide lussen elkaar. Deze route is vlak, landelijk en rustig met weinig drukke wegen. Omdat ze verschillende dorpskernen doorloopt is er meermaals gelegenheid voor een drankje onderweg. De fietsroute start aan onze B&B.

De Witloofroute

De 39 km lange fietsroute voert je dwars door dát stukje Groene Gordel, dat het witte goud van Vlaams-Brabant voortbrengt. In de driehoek Brussel-Leuven­Mechelen zag je vroeger overal de golfplaten of plaatijzeren koepels, waaronder het witloof werd verwarmd. Uiteraard zie je op deze route heel wat dingen die de moeite waard zijn: het Rubenskasteel en de kastelen van Ribeaucourt, Huinhoven en Schiplaken.

Fietslus Vaartland

De Fietslus ‘Vaartland’ leent zich uitstekend voor een ontspannen dagje uit. Je passeert er langs het 3-rivierenpunt waar de Rupel ontstaat uit de Dijle en de Nele. Hier fiets je ontspannen op de kilometerslange autovrije dijken en oevers, langs kanalen en rivieren. Via gratis overzetbootjes, bruggen en sluispoorten kan je op ontdekking in de gezellige dorpjes.Verder kunnen we je langs deze erg waterrijke fietslus nog de toegankelijke natuurgebieden en het Bloso­domein Hofstade en Hazewinkel met haar indrukwekkende watersportbaan in Heindonk aanbevelen. De fietsroute is 58.8 km lang.

© B&B Aquarand / Privacy beleid / By Kontext